Nå blir biler litt mer miljøvennlige

Nå blir biler litt mer miljøvennlige

Plast – et smidig, lett og billig materiale som kan omvandles til et nesten ubegrenset antall forskjellige produkter. Mulighetene er mange. Men plast påvirker også naturen negativt hvis vi ikke tar ansvar og håndterer materialet på en skikkelig måte.

Derfor har vi på Formac besluttet oss for å ta vår del av ansvaret og arbeide enda hardere for å minske miljøavtrykket vårt.

Vi har allerede begynt

De første stegene i prosessen tok vi allerede for cirka to år siden da vi i samarbeid med våre leverandører, og etter en veldig stor prøveperiode, gikk over fra konvensjonelt til 100 % resirkulert plastgranulat i Formacs bestselgende skiltholdere og reklamelister. Resultatet er at produkter som sitter på en overveiende stor del av alle svenske personbiler, nå gjør et mindre avtrykk på miljøet.

En interessant utvikling på området, er Volvos ambisiøse prosjekt innenfor resirkulert plast, hvor en spesialbygd XC60 T8 plug-in hybrid SUV viser mulighetene for fremtiden og der Formacs skiltholdere pryder plassen sin på bilen.

Etter mange hundre tusen produserte produkter av resirkulert plast i Sverige, Finland og Norge, er vi stolte over å ha gjennomført denne overgangen samtidig som vi har beholdt den høye kvalitetsstandarden som kundene våre er vant til i produktene fra Formac.

Nå tar vi neste steg

De kommende årene skal vi minske miljøavtrykket vårt ytterligere, og vi kommer derfor til å omgjøre en stor del av produksjonen til bærekraftige alternativer. Fokuset er resirkulert plast, biomaterialer eller andre klimasmarte alternativer. Samtidig kommer vi å jobbe med energieffektivisering i produksjonen, og forbedre kommunikasjonen med kundene våre om hvordan de resirkulerer Formacs produkter.

Ett av de viktigste aspektene for oss i denne omstillingsprosessen til mer bærekraftige alternativer, er at vi aldri går i kompromiss med produktets pris eller kvalitet. Skiltholderne og reklamelistene er gode eksempler på dette og gir innsyn i hvordan arbeidet ser ut fremover.

Målene vi har satt oss, er høye. I løpet av 2020 skal produksjonen av våre mestselgende produkter være over på et mer miljøvennlig alternativ og dermed minske Formacs miljø- og klimaavtrykk.

Sammen med kundene våre, ser vi frem til å gjøre flere framskritt mot et mer bærekraftig fremtid.

For mer informasjon om Formacs miljøarbeid, kontakt Jacob Hermansson, adm. dir. på Formac Production AB.

Logg inn på din konto


Ingen konto? Lag en ny her

Favoritter

    Det finnes ingen favoritter i din liste

    Handlekurv

    There are no more items in your cart